Over Christel

Hi!

 

Nu ben je natuurlijk nieuwsgierig naar wie ik ben! Snap ik, want dat zou ik ook zijn. Dan ben je op deze pagina goed.

 

The usual stuff

Eerst even de standaarddingetjes, want daar ben je toch benieuwd naar. Ik ben Christel dus, Brabantse in hart en billen zeg ik altijd. Op die billen komt ik straks uitgebreid terug. Ik woon samen met mijn dochtertje van 9 jaar oud in Helmond, in de fijne en prachtige wijk Brandevoort. Ik ben een ‘alleenstaande’ moeder maar ik heb een hekel aan dat woord. Maar ik kan al jaren geen acuraat alternatief vinden. Jij een idee? Want dan hoor ik het heel graag. En we hebben een klein hondje Pip waar ik veel mee wandelen. Guusje en ik knutselen veel samen, ze heeft wat creativiteit meegekregen van mij blijkbaar.

 

Go where your heart leads you

Voor dat ons Guusje geboren was, reisde ik al veel. Heerlijk met de rugzak de wereld over. Sinds ons Guusje er is, neem ik haar gewoon mee. Ik wil haar zo graag leren hoe mooi de wereld is, dat we er zuinig op moeten zijn en welke vrijheid je voelt als je met een rugzak op pad bent zonder plan. Heerlijk! We zijn inmiddels ook al op veel mooie plekken geweest. Thailand, Laos, Bali en Zuid-Afrika bijvoorbeeld. Ik maak met mijn telefoon vlogjes van die reizen, je kunt ze opzoeken op YouTube als je dat leuk vindt. Maar sinds Corona is dat even afgelopen. Maar gelukkig hebben we ook een gepimpte caravan en daarmee gaan we ook graag op avontuur!

 

Do the things you love

Behalve dat ik fotograaf ben, werk ik ook bij de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Mijn collega’s en ik houden ons bezig met crisisbeheersing. Sinds 2020 heeft dat een hele nieuwe dimensie gekregen. We waren gewend aan sprintjes trekken (bij een grote brand bijvoorbeeld of een heftig ongeval) maar inmiddels lopen we een marathon en die heet Corona. Ik combineer deze fantastische baan met het ondernemerschap en het moederschap en dat is soms kaatsenballen, zoals we in Brabant zeggen.

Zo heb je alvast een beetje een idee wie ik ben. Wil je weten waarom ik naast een baan wil fotograferen, dan moet je even naar beneden scrollen.

 

Liefs, x

Christel  

“Follow your heart, it knows the way”

Grappige weetjes over mij

 • Ooit was ik instructeur bij een gehoorzaamheidstraining voor honden
 • Confession; Pip daarentegen luistert niet zo goed 😉
 • Ik hou heel erg van bakken maar 9 van de 10 keer mislukt een simpele cake
 • Al minstens 50x heb ik gehoord ‘weet je dat je op Maxima lijkt?’. Ik wijd het aan de combinatie van mijn (nep) blonde lokken met mijn bruine ogen.
 • Ik ben al 8 keer in Thailand geweest en Guusje al 3 keer
 • Thai is dan ook mijn favoriete eten
 • Ik ben een fervent wintersporter en carnavaller (vooral het bierdrinkonderdeel)
 • Ik werk bij de Veiligheidsregio maar ik zég altijd bij de Brandweer (tot ergernis van sommige collega’s)
 • Dat is niet hetzelfde maar ook weer wel, te lang verhaal voor deze bullits
 • I loooove red lipstick, maar draag het te weinig
 • Ik ben dagelijks te zien op Instagram Stories
 • Maar dan meestal zonder make-up, in mijn favo slobbertrui en met mombun
 • Daar geef ik ook vaak fotografietips met de hashtag #tipvanchristel
 • Ik heb 4 tattoo’s (and still counting)
 • Paprikachips is leven!
 • Ik draag altijd nagellak. Als die gebladderd is kun je zien dat ik het weer eens te druk heb.

Mijn verhaal

 

En nu wil je natuurlijk weten waarom ik nou zo graag fotografeer. Dat ga ik je vertellen. Ik neem je even mee terug in de tijd.

 

Te dik

Als kind was ik al te dik. Ik moest van de schoolarts naar de GGD. Elk half jaar moest ik daar wegen en kreeg mijn moeder te horen wat ze moest doen om mijn gewicht te laten zakken. Zo klein leerde ik al dat te dik zijn ‘anders’ was en niet goed. In de pubertijd viel ik ineens veel af door de groeispurt. Toen leerde ik dat je ‘beter’ was als je dun was. En dat smaakte heel zoet! Dat duurde helaas niet heel lang, want toen ik uitgegroeid was, werd ik weer zwaarder. Voor de uitgebreide versie heb ik een podcast voor je opgenomen, als je het interessant vindt kun je die hieronder luisteren. De snelle conclusie is dat ik vanaf klein al strijd tegen mijn gewicht. En ik kan je vertellen, die strijd stopt nooit. Hij duurt voort tot op de dag van vandaag. Ik ben vaak veel afgevallen maar ook weer aangekomen. Vier jaar geleden heb ik uit pure wanhoop een maagverkleining ondergaan. Maar ondanks dit, strijd ik nog steeds.

 

Geen één foto

Ik was lang een vakkundig cameramijder. Als ik er eentje zag, was ik al weg. Ik kan je dan ook niet veel foto’s laten zien van toen ik zo zwaar was, omdat die er gewoon niet zijn. Toen ik zwanger was van ons Guusje, ben ik er in geslaagd niet één foto te laten maken van mijn olifantenlichaam. Zo voelde dat. Spijt dat ik daar nu van heb! Geen één foto van mijn zwangere buik. Wat had ik nu graag terug willen kijken naar die bijzondere periode. Maar ik was te druk met me schamen …

 

De 40 voorbij

Inmiddels ben ik 49. Ik ben al lang onderweg in dit lichaam. Bijna dagelijks denk ik na over mijn lichaamsbeeld, zelfliefde en eigenwaarde. Ik ben nog niet waar ik wil zijn. Working on it. Maar ondertussen kan ik wel dankbaarheid voelen voor mijn lichaam. Het heeft me op veel mooie plekken gebracht, is gezond en heeft me een kind geschonken. I love me! Ook kan ik inmiddels in de spiegel zien dat ik mooie dingen heb. Zoals jij! En dàt moet op de foto!

 

Mijn missie

Ik wil je in laten zien hoe mooi je bent. Met je imperfecties, want die hebben we allemaal. Ik hoop je daarmee meer in je kracht te zetten en bij te kunnen dragen aan meer zelfliefde en eigenwaarde. Want je bent het waard! 

 

Dit vuur komt voort uit mijn eigen verhaal. Het jezelf niet goed genoeg vinden, het strijden en uiteindelijk het accepteren. Laat mij je daarbij helpen. Ook jij kunt met je mooie kanten op de foto. Ik moest eerst ruim 40 worden om dit in te zien. Ik gun jou dat ook, het liefst eerder.

 

 

 

 

Wat klanten zeggen…

Natasja

Een fotoshoot bij Christel Verschuren Fotografie is echt een cadeautje zelfliefde! Met een gouden strik er omheen! Toen ik de foto’s van mijn shoot voor het eerst zag werd ik echt omgeblazen! Om mezelf zo mooi te zien, en om mezelf zo mooi te voelen. Nooit gedacht dat ik er zó uit kon zien! Nooit gedacht dat een fotograaf dat uit mij kon halen!

Christel weet al dat mooie te vangen. Ze heeft een eigen, prachtige en herkenbare signature. Met warme, zachte tinten. Juist daarom heb ik voor haar gekozen. Een shoot met haar is een feestje. Zij voelt meteen vertrouwd, en ondanks de camera voel je je snel bij haar op je gemak. In die relaxte sfeer lach je samen, stuurt zij je en weet ze jou te laten stralen. Zo weet ze jou op je mooist te vangen!

Christel Verschuren Fotografie is een echte aanrader! Ik gun iedere vrouw dit mooie cadeau!

No shame

Life is to short